Đerona (©Reuters)
Đerona (©Reuters)

Đerona neće da kuka o problemima: Jaki smo u odbrani, problemi u napadu

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.01.22. | 18:22

“Francuska igra sa velikim samopouzdanjem”, kaže selektor srpskih rukometaša

Očekivalo se više od Srbije u meču protiv Hrvatske. Verovalo se da je kucnuo čas da se upiše pobeda posle deset godina, a na kraju se desio rutinski poraz, bez šansi da se dođe i do boda.

Selektor Toni Đerona rekao je dan posle meča da je rađena analiza duela sa Hrvatskom, a izneo je i zapažanja šta je nedostajalo njegovom timu da bi bio konkurentniji komšijama.

Izabrane vesti

Evidentno je da su nam nedostajale pripremne utakmice sa Nemačkom i šteta je što smo stigli na takmičenje bez provera. Naša ekipa je pokazala ponovo da je u odbrani jaka, ali smo imali probleme u tranziciji i pozicionom napadu. Nismo odigrali dobro, bilo je nesporazuma, ali siguran sam da će sa više rada i utakmica to biti ispravljeno”, rekao je Đerona.

Španac insistira na tome da je Srbija u odbrani dobro odgovorila Hrvatima.

Odbrana je bila dobra, jer je protivnik postigao 23 gola, iako je bilo malih grešaka. Osnovni problem je bio u tranziciji i pozicionom napadu. Ne žalim da pričam problemima sa sastavom, problemima sa korona virusom, ali za pojedine igrače ovo je prvo takmičenje i atmosfera u hali je bila uzavrela. Moramo da nastavimo da radimo po planu po kom smo započeli i zaista je šteta što smo propustili priliku da se već nađemo u sledećoj fazi takmičenja, kako bismo dobili još iskustva. Više mečeva znači veće iskustvo. Sutra moramo da damo sto odsto sebe u utakmici sa Francuskom i da budemo hladne glave kako bismo uradili ono što treba da uradimo”.

A, ono što Orlovi treba da urade da bi prošli u drugi krug je da pobede Francusku sa dva gola razlike ili golom, ali da postignu više od 26 pogodaka. Teška misija...

Srbija je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo pobedila Trikolore u Zrenjaninu sa tri razlike, pa se u taboru Orlova nadaju da bi mogli to da ponove sutra u Segedinu.

Ne smemo da zaboravimo da su okolnosti potpuno drugačije u odnosu na utakmice sa Francuskom pre godinu dana. Oni su posle toga dobro igrali Svetski šampionat i osvojili zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Ta ekipa igra sa velikim samopouzdanjem. U utakmici sa Hrvatskom su vodili sve vreme, u meču sa Ukrajinom su igrali odlično. Ulazimo u utakmicu sa Francuskom sa prvim porazom u posle dužeg vremena i bez mogućnosti koju smo imali prethodne godine – da pripremamo meč u punom sastavu i u punom trenažnom procesu”, istakao je Toni Đerona, selektor reprezentacije Srbije.

Utakmica Francuska - Srbija igraće se u ponedeljak od 20:30 časova.


tagovi

Toni ĐeronaRukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara